Petőfi 200 emlékév részeként számos élmény várja a látogatókat. Történelmi emlékhellyé avatták a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumot, mely az emlékévben két új állandó tárlatot is bemutat.

Szabadtéri kiállítás nyílt a városközpontban lévő Luther sétányon, ahol 2 méter magas négyzetalapú hasábokon tekinthetjük meg Petőfi Sándor rövid életútjának legfontosabb állomásait.

KÉP

A közelben, az evangélikus templom mögött, a János Vitéz Parkban kialakított játék állomásokon János Vitéz történetéhez kapcsolódó feladatokat oldhatnak meg a gyermekek.

A Műfordítói Szoborpark bejáratánál kapott helyet egy versautomata, melynek segítségével stúdióban rögzített Petőfi verseket hallgathatunk meg.

A belvárosban újonnan elhelyezett könyv alakú verspadokon Petőfi idézeteket olvashatunk. Ezeket az egyedülálló verspadokat és a versautomatát március 14-én, a Petőfi bicentenárium megnyitójának műsora keretében mutatta be Kiskőrös város vezetősége.

3 KÉP

A belvárosban 11 állomásos túralehetőség létesült Petőfihez kapcsolódó emlékhelyekből, amely egy komplex Várostörténeti Digitális Túraútvonal része egyben. Az információs táblákon elhelyezett QR-kód leolvasásával minden emlékhelyről megtekinthető egy 2 perces bemutatófilm, így ismereteket szerezhetünk a városközpont emlékhelyeinek történetéről.

kép:

Similar Posts